(DB) Integrointi verkkokauppaan tai vast

Started by , 29.05.12 - klo:14:07

Previous topic - Next topic

Tervehdys!

Kerrassaan mielenkiintoinen sovellus ja vieläpä toimiva sellainen. Haluaisinkin kuulla näkemyksiä siitä, kuinka saisin integroitua sen esim. nykyiseen verkkokauppaan?

Lähdekoodi on toki helposti muokattavissa, mutta mikä olisi paras tapa ? Käytännössä ja kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on vain tietokantaan liittyvistä konfiguroinneista sillä VLL edellyttämät tiedot ovat saatavilla, mutta luonnollisesti erilaisessa rakenteessa.

Itse en ole varsinaisesti asiantuntija tietokanta asioissa ja haluaisinkin kuulla mielipiteen tavasta jolla toteuttaa tämä? Jos luon nykyisistä verkkokaupan tietokantatauluista esim. näkymät, joista VLL suorittaisi kovakoodatut kyselynsä? Ainakin SQL osaa hakea sekä näkymistä että tauluista(saman nimiset), mutta MySQLstä en tiedä.

OT
Missä muodossa nuo lähdekoodit on tallennettu? Ainakaan Netbeans ei Windows ympäristössä osaa tulkita skandeja oikein vaan näyttää siansaksaa.

Ere Maijala

Hei!

Verkkokauppaan integrointi ei ole kovinkaan helppo kysymys, kun ensin pitäisi määritellä, mitä se käytännössä tarkoittaa. Olisiko esim. tarkoitus lähettää vain lasku uudelle tilaukselle VLLaskun kautta vai pitäisikö tilanteen synkronoitua molempiin suuntiin (esim. lasku maksettu -> tilauksen tila vaihtuu toimitukseen).

Olettaen, että myös verkkokauppa käyttää MySQL:ää, olisi esim. näkymien käyttäminen mahdollista, mutta helppoa se ei luultavasti ole. Tietojen muokkaaminen näkymien kautta onnistuu vain tiettyjen ehtojen täyttyessä, ja toisen järjestelmän tietojen muokkausta suoraan tietokannassa eri järjestelmällä on riskialtista varsinkin, jos ei ole todella tarkkaa tietämystä molempien toiminnasta.

Todennäköisesti toimivampi ratkaisu olisi pitää järjestelmät erillään ja siirtää tietoja niiden välillä tarvittaessa. Jos verkkokauppa tarjoaa rajapinnan tietoihinsa, voisi sen kautta hakea erillisellä palikalla matskut VLLaskun puolelle. Tai miksei myös tietokannasta, jos päivitystarvetta ei ole. Tällainen adapteri voisi olla tavallaan molempien järjestelmien ulkopuolella ja toimia vain tiedon välittäjänä. Joka tapauksessa tuossa on niin monta muuttujaa, että tällaista yleisluontoista vastausta parempaa en pysty näillä tiedoilla antamaan.

Tiedostoissa on käytetty UTF-8 -merkistöä. Minulla ei ole kokemusta NetBeansista, mutta netistä löytyy tietoa ainakin siitä, miten UTF-8:n saa NetBeansissa oletukseksi.

--Ere