D.O.it - Osteopaatin ohjelmisto (ja miksei muidenkin)

D.O.it on suunniteltu alusta alkaen osteopaateille, mutta voi hyvinkin sopia myös muille sellaisille, jotka keskittyvät ihmisten tai eläinten hyvinvoinnin edistämiseen, kuten kiropraktikoille, hierojille ja terapeuteille. Se sisältää toiminnot asiakkaiden ja asiakaskäyntien kirjaamiseen sekä laskutukseen. Järjestelmästä saa myös erilaisia tulosteita, kuten asiakasrekisteriote tai raportti kirjanpitoon.

D.O.it on tehty mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Ideana on, ettei järjestelmä häiritse työskentelyä esim. erilaisilla kysymyksillä, vaan käyttö on jouhevaa. D.O.it on helppo asentaa ja ottaa käyttöön, ja se toimii Windows-, Mac OS X- ja Linux (X86) -ympäristöissä. Ladattavissa oleva versio on tarkoitettu yhdelle käyttäjälle tai koneelle. D.O.it:stä on olemassa myös laajempiin asennuksiin soveltuva työasema-palvelin -versio.

D.O.it on maksullinen (yhden käyttäjän versio 300 euroa + ALV 24 %, elinikäinen käyttöoikeus), mutta sen voi asentaa testausta varten maksutta. Testikäytössä on 50 asiakkaan maksimimäärä. Rajoituksen saa poistettua hankkimalla käyttäjäkohtaisen rekisteröintikoodin. Rekisteröintikoodin hankkimiseksi ota sähköpostilla yhteyttä osoitteeseen info(at)labs.fi.

Ladattavat tiedostot

Uusin versio

Ohjekirja

Edellinen versio

Tunnetut ongelmat

Asennus

D.O.it:n asennus on yksinkertaista. Windows-versiossa on tavallinen asennusohjelma, jolla asennus sujuu tavalliseen tapaan. Mac OS X -versio on levykuva, josta D.O.it:n voi raahata Ohjelmat-kansioon. Linux-versio on deb-paketti, jonka asennus onnistuu esim. Ubuntussa tuplaklikkaamalla.

Huom! Windows 10 saattaa varoittaa siitä, että asennusohjelma saattaa vaarantaa järjestelmän. Paina tässä tapauksessa Lisätietoja-linkkiä ja sitten "Suorita joka tapauksessa" -nappulaa. D.O.it ei vaaranna järjestelmää, mutta kalliin digitaalisen allekirjoituksen puuttuminen aiheuttaa tuon ilmoituksen.

D.O.it toimii sekä englannin- että suomenkielisenä. Oletuskieli määräytyy käyttöjärjestelmän asetusten perusteella, mutta kielen voi vaihtaa Toiminnot (Functions) -valikosta.

Päivitys uudempaan versioon

D.O.it:n uudemman version voi asentaa suoraan vanhan version päälle. Ensimmäisellä käynnistyksellä D.O.it päivittää tarvittaessa tietokantansa. Ennen versiopäivitystä kannattaa joka tapauksessa ottaa varmuuskopio D.O.it:n tietokannasta.

Muutoshistoria

Versio 1.8 - 27.3.2016

Versio 1.7 - 8.2.2014

(Versio 1.6 - ei julkisessa jakelussa)

Versio 1.5 - 11.3.2012

Versio 1.4 - 29.2.2012

Versio 1.3 - 17.12.2011

Versio 1.2 - 20.7.2011

Yhteystiedot

Ere Maijala: ere(at)labs.fi

Lasse Maijala: lasse.maijala(at)lastenosteopatia.fi